GRATIS VERZENDING | LEVENSLANGE GARANTIE | TOT 30% KORTING | SHOP NU

Kookgeschenken voor vaders: 20 gadgets die Gordon Ramsay aanbeveelt

door HexClad Cookware

Cooking Gifts for Dad: 20 Gadgets Gordon Ramsay Recommends

Je bent opgegroeid met een vader of vaderfiguur die je ultieme beste vriend was. Hij leerde je vissen en legde voetbal een miljoen keer uit tot de regels bleven hangen. 

Nu kijk je samen naar elke sportgebeurtenis die je maar kunt vinden en het lijkt nooit genoeg te zijn. Meestal krijgt hij stropdassen of vakanties, maar je bent klaar om je cadeauspel naar een hoger niveau te tillen en je vader iets te geven dat hij kan gebruiken. 

Als je niet weet waar je moet beginnen, dan ben je hier op de juiste plek beland. Gordon heeft zijn favoriete cadeaus voor vaders verzameld en wij hebben ze samengevoegd in deze geweldige collectie. 

Maar geen zorgen. We zullen de eer niet opstrijken voor de geweldige ideeën die we je hebben gegeven. 

Waarom kopen we een stropdas voor papa?

 Er zit veel geschiedenis verweven in de traditionele stropdassen die we onze vaders geven voor Vaderdag. 

In 1966 riep president Lyndon B. Johnson de eerste Vaderdag uit.

Hoewel veel mensen de feestdag al voor deze datum vierden, was het president Nixon die Vaderdag in 1972 uitriep tot een officieel erkende feestdag. 

Sinds 1966 zijn stropdassen het standaardcadeau voor vaders.

Stropdassen zijn eenvoudig maar leuk. Ze zijn goedkoop en er zijn duizenden opties. Net als de gekke sokken in de winkel, hebben stropdassen voor iedereen iets te bieden. 

Upgrade je cadeauspel voor je papa

Als kinderen zien we stropdassen met veel kleuren en gekke vormen en we weten gewoon dat onze vaders ze net zo leuk zullen vinden als onze vijfjarige hersenen. 

Maar we zijn nu volwassenen en het is tijd om het spel op te voeren. 

Dus als je een vader hebt die van koken houdt en nieuwe dingen wil uitproberen, hebben we de beste lijst voor jou. 

Dit zijn geen gewone, alledaagse items. Deze lijst staat vol met items voor elke vader, maar we weten dat je hier een paar opties zult vinden waar je vader dol op zal zijn. 

20 geschenken en gadgets voor papa

Gordon beveelt deze lijst aan speciaal voor vaders. Deze gadgets en geschenken zijn uniek en leuk. We weten dat jouw vader enthousiast zal zijn over de uren die hij zal besteden aan zijn passie voor koken.

Nieuwe HexClad-messen

Iedereen die Gordon ooit een half rund heeft zien uitbenen, weet dat er niets boven een eersteklas messenset gaat. De messen van HexClad zijn gemaakt van damaststaal voor ongelooflijke scherpte. Met deze messen zal elk stuk vlees snijden als boter. 

Dus geef je papa zijn eigen set professionele messen waarmee hij zijn mesvaardigheden onder de knie kan krijgen. Een geweldige toevoeging aan dit cadeau zou een gepersonaliseerde messentas zijn. Zo kan hij er ook uitzien als Gordon.

Messenslijper 

De meeste messensets worden geleverd met een slijpstaaf, maar papa's zijn dol op hun gadgets. Hoewel hij zou kunnen leren hoe hij voor zijn messen moet zorgen met zijn eigen twee handen, kan een automatische messenslijper leuk zijn om in de keuken te hebben.

HexClad Wok

Waarom houden vaders zo van de grill? Het is het vuur — rauw, mannelijk vuur. 

Maar vuurgrills zijn misschien niet het hele jaar door beschikbaar voor papa. Dus waarom probeer je niet het op één na beste wat binnenshuis te vinden is, een wok van HexClad. Deze pannen zijn diep (7,5 cm om precies te zijn) voor grote maaltijden om het hele gezin te voeden. Ze zijn ook stevig met een superieure anti-aanbaktechnologie.

Met een wok als deze kan je vader gewoon een hibachi-chef zijn. Je papa zal genieten van het krachtige gevoel tijdens het koken van noedels en roerbakgerechten boven die superhoge hitte, en we weten dat hij het leuk zal vinden om die ingrediënten in de pan rond te gooien. 

Als je deze weg kiest, probeer dan een paar recepten toe te voegen om je papa wat inspiratie te geven. Wij raden dit pikante gerecht met udonnoedels aan. Het is leuk en zit boordevol smaak.

Pizzaoven voor buiten

Een pizzaoven voor buiten is een leuke manier om buiten te koken als je geen zin hebt om de barbecue aan te steken. Sommige pizzaovens zijn draagbaar, wat betekent dat ze compact zijn en meestal passen op een tafel. 

Ze zijn erg leuk voor de gebruiker en een geweldige manier om als gezin samen te komen. Denk aan hoeveel plezier iedereen zal hebben bij familie-etentjes wanneer iedereen zijn eigen pizza met toppings creëert.

We hebben ook een geweldig recept voor een panpizza met pepperoni van chef-kok Daniele Uditi. De instructies zijn voor de oven, maar het recept is geweldig. Het maakt niet uit waar je deze pizza bereidt.

Draagbare grill

Draagbare grills zijn een uitstekend cadeau om je vader te helpen bij zijn grillpassie.

Draagbare grills kunnen worden meegenomen naar sportevenementen voor tailgating voor de wedstrijd, of je vader kan hem meenemen op de kampeertrips waar hij al maanden naar verlangt. 

Hij kan hem zelfs meenemen op een visreis. Gebruik hem gewoon niet in de boot. Op deze manier kan je vader niet alleen het avondeten vangen, maar kan hij het ook bereiden! 

Het beste is dat er nu een uitgebreide keuze aan grillopties op de markt beschikbaar is. Je zult de juiste uitstraling en maat kunnen kiezen voor de behoeften van je vader.

Rookbox

Zelfs als je vader een grill bezit die kan roken, zou hij ook dol zijn op een apparaat in zijn buitenkeuken; iets om zijn rookverslaving naar een hoger niveau te tillen.

Je bent de favoriet van je vader wanneer hij zelfgemaakte jerky mag roken. En denk aan de gastronomische gerookte vis, worstjes en ribstukken die hij het hele jaar door thuis zal kunnen maken. 

Rookboxen nemen over het algemeen ook niet veel ruimte in beslag, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn, ongeacht de grootte van de achtertuin.

Vuurschaal

Voor de vaders die dol zijn op hun achtertuin, is een vuurschaal een ideale manier om hun safe space uit te breiden. 

Ze zijn leuk, warm en uitnodigend voor het hele gezin. Nu kun je met je vader genieten van een knapperend vuur en hoeft je familie de goede tijden niet te onderbreken alleen omdat het donker wordt.

Dit is ook een van die producten waarvoor je veel opties kunt vinden. Als je een vader hebt die dol is op kamperen, kun je kijken naar een kleinere variant in reisformaat.

Badass koeler

Niemand wil een warm drankje drinken.

Een badass koeler om drankjes en eten mee te nemen is geweldig voor een vader die graag vist of jaagt. Ze kunnen aas meenemen en alles wat ze nodig hebben voor een dag vol favoriete activiteiten zonder zich zorgen te hoeven maken over hoe ze alles mee moeten nemen.

Gepersonaliseerde snijplank

Je hebt hem die nieuwe set messen vorig jaar tijdens de feestdagen gegeven, dus waarom geef je hem dit jaar niet die echt coole gepersonaliseerde snijplank?

Slagersblokken zijn een pronkstuk en bieden zowel esthetiek als functie. Voor een vader die hield van de stropdassen die je gaf toen je opgroeide, is een gepersonaliseerde snijplank een stapje vooruit wat betreft coolheid.

Elektrische waterkoker

Dit is nog een item voor vaders die graag kamperen of hun maaltijden onderweg eten.

Elektrische waterkokers verwarmen water voor koffie en thee, maar ze doen dit met een beetje meer technologie en een beetje minder echt vuur. 

Het kan een leuke manier zijn om je warme drankjes in de ochtend te maken en andere voedingsmiddelen uit te proberen die met dit apparaat kunnen worden gemaakt.

Elektrische reismok

Een reismok is een handig cadeau voor vaders die altijd te laat zijn. Op deze manier kunnen ze nog steeds op schema blijven (indien mogelijk) en niet dat essentiële kopje koffie in de ochtend missen.

Er zijn veel opties op de markt, maar we raden aan er een te vinden die elektrisch is. Deze mokken behouden de hele dag hun warmte, dus hete koffie is gegarandeerd. 

Voor de technologisch aangelegde vaders zijn er reismokken met een app. Ze kunnen hun telefoon gebruiken om de temperatuur van de mok te regelen.

Kruiden en sauzen

Een maandelijks hot sauce-abonnement of een doos met wereldkruiden is een uitstekend cadeau voor elke chef-vader die van een beetje pit houdt. Veel van deze saus- en kruidendozen bevatten unieke items die je niet bij lokale winkels kunt vinden. Ze zijn zo lekker dat ze wereldwijd geprobeerd moeten worden. 

De nieuwe verrassingen elke maand zijn een cadeau dat blijft geven. Als je vader iets vindt dat hij niet kan missen, is de inhoud van de doos meestal beschikbaar op de oorspronkelijke website. Bovendien zijn abonnementen een leuke manier om elke maand over eten te praten. Ze geven je een excuus om een thuisgekookte maaltijd van je ouders te krijgen. 

Al met al is het een leuke manier om je vader een voortdurende verrassing te geven en hem er constant aan te herinneren waarom hij het meest van jou houdt.

Sous vide-apparaat

Sous vide is een leuke maar zeer technische kookmethode. Het houdt in dat voedsel vacuüm verpakt wordt in een zak en gekookt wordt onder zeer consistente en specifieke temperaturen van water. 

Dit werkt goed voor taaie vleessoorten en zetmeelrijke of harde groenten. Items zoals wortelen en pastinaken zijn mals en heerlijk wanneer ze met een sous vide worden gekookt. 

Het belangrijkste aan dit product is dat je nauwkeurig moet zijn en veel geduld moet hebben. Het is een langdurig proces om te leren hoe je het op de juiste en meest effectieve manier kunt gebruiken, maar ook leuk. 

Vaders zullen genieten van de nuance van koken met een sous vide en houden van de trial-and-error die ermee gepaard gaat.

Whiskey Aging Kit

Als je vader van whiskey houdt, zal hij ervan genieten om zijn eigen fles te laten rijpen. Je kunt deze kits online kopen of bij gespecialiseerde slijterijen, dus je zou niet al te veel moeite moeten hebben om opties te vinden die bij zijn voorkeuren passen. 

Het beste is dat de meeste kits geleverd worden met een mooi verouderingsvat dat een geweldig decoratief item zal zijn in het mancave van je vader. Het is ook herbruikbaar, dus hij kan telkens weer zijn eigen whiskey maken. 

Veel bedrijven die deze producten verkopen, hebben ook navulopties waarbij je gewoon de ongerijpte whiskey kunt kopen in plaats van het hele ding opnieuw te moeten kopen. 

Misschien kan je je vader aanmoedigen om ook andere sterke dranken te laten rijpen. Aangezien je het vat hebt, ben je helemaal klaar. Dat wordt erg leuk! 

Als je een fervente fan van Gordon Ramsay bent, weet je dat zijn favoriete bier op vat gerijpt is. Misschien kun je hierna een bierbrouwkit voor je vader kopen als cadeau voor de feestdagen. Dan kan hij het in het vat laten rijpen om bier te drinken zoals Gordon.

Rookpistool

Er is niets beter dan een perfect gemaakte old fashioned. Sinds de jaren 1860 genieten stamgasten van het drankje in de vorm zoals we die vandaag zien. Het is een van de beste manieren om van een cocktail te genieten zonder de drank te verdunnen en de unieke smaken te maskeren. 

Onlangs is er echter een nieuwe draai aan mixologie gegeven: het roken van drankjes om de aroma's van de drank te versterken. Een gerookte old fashioned is een leuk drankje om te bestellen in bars en chique restaurants. Gelukkig kost een rookpistool ongeveer hetzelfde als een van die drankjes, dus haal het DIY-plezier alvast boven. 

Voeg een rookpistool toe aan de privébar van je vader voor de volgende feestdagen. Je kunt samen plezier hebben door letterlijk elke drankje dat je maar kunt bedenken te roken.

Elektrische bakplaat

Dit is niet alleen voor die vaders die van kamperen houden. Een elektrische bakplaat is ook een geweldig apparaat voor de keuken. 

Het is een groot vlak oppervlak waarmee je papa minstens een half dozijn pannenkoeken tegelijk kan maken, en hij zal dol zijn op het gemak en de veelzijdigheid die het apparaat biedt. 

Een groot voordeel is dat als je vader van kamperen houdt, hij een bakplaat mee kan nemen voor ontbijt in de buitenlucht.

Speciale whiskyglazen

Een vader die van een goede Schotse whisky of whiskey houdt aan het einde van een lange, zware dag, zal speciale whiskyglazen waarderen. 

Er zijn genoeg opties, dus je kunt glazen kopen die goed passen bij het decor in de keuken. Je kunt zelfs glazen bestellen van hun favoriete whiskymerk en een fles van hun favoriete blend toevoegen. 

Je weet dat hij het cadeau leuk vond als hij je het eerste glas aanbiedt. 

Het is niet nodig, maar als je vader zijn whisky wilt koelen, zou je ook een zakje whisky stenen kunnen toevoegen als finishing touch.

Grillthermometer met bluetooth

Als je vader van zijn grill houdt, geef hem dan een grillthermometer met bluetooth die hij kan bedienen en gebruiken met hulp van zijn mobiele apparaten. 

Vaders vinden het geweldig om alles aan hun telefoon te koppelen. Hij zal het geweldig vinden dat je hem een cadeau hebt gegeven dat hem een reden geeft om een nieuwe app tevoorschijn te halen tijdens een leuke barbecue. 

Het is leuk en handig, maar het is ook een cool cadeau dat hij aan zijn vrienden kan laten zien bij de volgende barbecue.

Gastronomielessen en -kit

Als je vader van vuur houdt en graag zijn culinaire vaardigheden laat zien, zal hij dol zijn op gastronomielessen. Er zijn kits die je kunt kopen voor thuisgebruik en online lessen die je voor je vader kunt kopen. 

Afhankelijk van jouw regio, kun je mogelijk persoonlijke lessen vinden, wat een grote hulp is bij het leren van deze op chemie gebaseerde technieken.

Kits zitten echter vol met babystapjes in de gastronomie, dus zolang je papa de aanwijzingen kan volgen, zal hij slagen. Deze kunnen beter zijn bij het experimenteren met nieuwe keukens.

Het is op zijn minst een nerdy keukencadeau, maar het is een heel goede reden om met reageerbuizen te spelen en veiligheidsbrillen te dragen. 

Je papa zal leren hoe hij drankjes met bubbels moet maken en nog veel meer vaardigheden om mee te pronken op het volgende grote familiefeest.

Gepersonaliseerde schort

Oké, als je die stropdas echt mist, is een gepersonaliseerd schort het op één na beste cadeau.

Schorten zijn een teken van een echte professional in de keuken en elke thuiskok verdient een geweldige schort. 

Je kunt helemaal los gaan en de initialen van je vader in de voorzak laten naaien of een hippe schort kopen met een brutale boodschap op de voorkant. 

Je papa zal het niet zien aankomen

Je papa zal aangenaam verrast zijn tijdens de volgende feestdagen wanneer hij een van deze fantastische cadeaus uitpakt in plaats van nog een stropdas die hij niet zal dragen. Even serieus, de man werkt zelfs niet op kantoor.

Ongeacht het cadeau, we weten één ding zeker over vaders: ze houden van alles wat we voor hen kopen. 

Maar laten we er dit jaar voor zorgen dat ze zich nog specialer voelen, als bedankje voor al die sportwedstrijden die ze hebben bijgewoond toen we jonger waren. We zijn er zeker van dat als je je aan deze lijst houdt, dat precies zal gebeuren. 

 

Bronnen:

Why We Keep Buying Dad Ties for Father's Day | The Washington Post

Smoking as a food cooking method | MSU Extension

Old-Fashioned Recipe | NYT Cooking

Lees meer