GRATIS VERZENDING | LEVENSLANGE GARANTIE | TOT 30% KORTING | SHOP NU

Kip cacciatore

door HexClad Cookware

Chicken Cacciatore
Portiegrootte
6
Afdrukken
Delen

Wat u nodig heeft

Ingrediënten

Voorbereiding

Doe de tomaten in een middelgrote kom en verplet ze met schone handen of een aardappelstamper. Zet aan de kant.

Breng de kip op smaak met zout en peper. Verhit 15 ml olie in een HexClad hybride diepe sauteerpan van 6,6 l op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak. Draai ze halverwege om en bak gedurende ongeveer 10 minuten tot de kip goudbruin is aan beide kanten. Leg op een bord. 

Voeg de overgebleven 30 ml olie toe aan de sauteerpan. Voeg de ui, wortel en knoflook toe en bak al roerend ongeveer 1 minuut tot de knoflook geurig is. Voeg de paprika's, champignons en Calabrische chilipeper toe en bak, af en toe roerend, tot de groenten zachter worden, nog ongeveer 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de wijn in de sauteerpan en kook ongeveer 2 minuten tot de helft ingekookt is. Voeg de tomaten toe. Zet het vuur middellaag en laat sudderen, gedeeltelijk bedekt, gedurende 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de kip terug in de HexClad hybride diepe sauteerpan van 6,6 l en laat doorkoken tot de kip net gaar is, gedurende 10 tot 15 minuten. Serveer gegarneerd met basilicum en olijven.