GRATIS VERZENDING | LEVENSLANGE GARANTIE | TOT 30% KORTING | SHOP NU
  • dinner

Pasta met Parmezaanse kaas en gehaktballen voor twee

door HexClad Cookware

Spaghetti and Parm Meatballs for Two
Tijd om te voltooien
40 minutes
Portiegrootte
2 to 4
Afdrukken
Delen

Wat u nodig heeft

Ingrediënten

Voorbereiding

  1. Gebruik in een middelgrote kom je handen om het gehakt rundvlees, Parmezaanse kaas, paneermeel, peterselie, basilicum, melk, ei, de helft van de knoflook, 1 theelepel zout en ¼ theelepel peper te mengen. Rol het mengsel tot gehaktballen van ongeveer 30 gram (2 eetlepels) en schik ze in een enkele laag op een bord. Je zou ongeveer 20 gehaktballen moeten maken.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een HexClad 3 liter op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen in een enkele laag toe en bak ongeveer 5 tot 7 minuten tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Draai ze af en toe om in de pan. Haal de gehaktballen eraf en zet ze opzij op een bord.
  3. Gooi de overtollige olie uit de pan weg en zet deze terug op middelhoog vuur. Voeg de overgebleven 1 el olie en de overgebleven knoflook toe. Bak, roerend, tot de knoflook geurig en lichtbruin is, ongeveer 30 seconden. Voeg de gemengde tomaten, 120 ml water, ½ theelepel zout, suiker en het basilicum takje toe. Roer om te combineren. Breng de gehaktballen terug in de pan en nestel ze in de saus. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat sudderen, gedeeltelijk afgedekt, tot de saus is ingedikt en smaakvol is, ongeveer 25 minuten. Op smaak brengen met zout en peper naar smaak.
  4. Ondertussen, vul een HexClad 4.7 liter Casserole DishHexClad 4.7 liter Casserole Dish met water en breng aan de kook. Breng het water royaal op smaak met zout en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot al dente. Giet af, houd 240 ml van het pastawater apart, en zet de spaghetti opzij.
  5. Verwijder en gooi het basilicum takje uit de saus en roer de boter erdoor tot gesmolten en gecombineerd. Gebruik een lepel of soeplepel om de gehaktballen en ongeveer de helft van de saus over te brengen naar een grote hittebestendige kom. Verhoog het vuur tot middelhoog en voeg de pasta toe aan de overgebleven saus in de pan, schep om te bedekken en voeg indien nodig een eetlepel van het gereserveerde pastawater toe om de saus losser te maken. Serveer de gereserveerde gehaktballen en saus erbovenop, en bestrooid met extra Parmezaanse kaas.