GRATIS VERZENDING | LEVENSLANGE GARANTIE | TOT 30% KORTING | SHOP NU

Gerookte Gouda Truffel Mac & Cheese

door Jeffery Smith Jr.

Smoked Gouda Truffle Mac & Cheese
Afdrukken
Delen

Wat u nodig heeft

Ingrediënten

Voorbereiding

Dit recept is met toestemming verstrekt door Jikoni Receptenarchief.

Breng een HexClad Hybrid 7,5L Pot met water aan de kook, voeg een royale hoeveelheid zout toe en voeg de elleboogpasta toe, laat koken tot de pasta al dente is. Als de pasta klaar is, giet af en zet apart. 

Smelt de boter in een sauspan van 5L op middelhoog vuur. Verlaag onmiddellijk de temperatuur als de boter dreigt te verbranden. Klop de bloem erdoor om een pasta te maken, voeg vervolgens de slagroom toe en klop tot alles gemengd is. Voeg de kippenbouillon toe en klop om te combineren. Klop het ei erdoor tot je een dikke saus zonder klontjes hebt. Voeg de fijngesneden knoflook toe en knijp het sap van de citroen erbij. Voeg je droge kruiden toe en meng goed. Voeg de geraspte Aged Gouda kaas toe, laat de kaassaus indikken op laag vuur en roer regelmatig. Zet wat van de overgebleven geraspte kaas apart om te gebruiken voor de topping.

Meng de overgebleven geraspte kazen in de elleboogpasta in een grote mengkom. Voeg kaassaus toe om alle pasta te bedekken. Terwijl je de pasta met de kaassaus mengt, druppel je zwarte truffelolie erin.

Spuit een ovenschaal in met anti-aanbakspray, giet vervolgens de pasta en kaasmengsel in de ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven mozzarellakaas en strooi er paprikapoeder over.

Bak in de oven op 218°C tot goudbruin (of tot de gewenste bruining).