GRATIS VERZENDING | LEVENSLANGE GARANTIE | TOT 30% KORTING | SHOP NU

Pompoenpannenkoeken Met Slagroom en Ahornsiroop

door HexClad Cookware

Pumpkin Pancakes With Whipped Cream and Maple Syrup
Portiegrootte
2 -4
Afdrukken
Delen

Wat u nodig heeft

Ingrediënten

Voorbereiding

Laten we eerlijk zijn, we worden elke herfst een beetje basic en gaan volledig voor alles wat met pompoen te maken heeft. 

Hier bij HexClad houden we net zoveel van pompoentaartkruiden als jij - maar noem het geen schuldig plezier. We kunnen niet wachten op die maanden waarin we pompoen in alles kunnen eten en drinken. Als het verkeerd is om van pompoenpannenkoeken te houden, willen we niet gelijk hebben.

Laten we eraan beginnen; we hebben honger! 

Luchtige Pompoenpannenkoeken Met Slagroom en Ahornsiroop Recept

Waarom wachten op het goede spul? We duiken meteen in het recept omdat we weten dat je geen tijd te verliezen hebt. Doe het een beetje anders en voeg een theelepel vanille-extract toe aan de natte ingrediënten. Of, voeg een ½ kopje chocoladeschilfers toe aan het meel. Vervang in geval van nood pompoentaartkruiden voor de individuele specerijen.

Zodra je je ingrediënten hebt verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan. Je hebt twee aparte kommen en een maatbeker nodig voor dit recept. 

Hier is een stapsgewijze handleiding van HexClad chef Gary Nguyen voor het beste pompoenpannenkoekrecept:

  1. Combineer je natte ingrediënten. Dit omvat de pompoenpuree, olie, ei, en melk in een grote kom.

  2. Pak een middelgrote kom, en meng de piment, een theelepel gemalen kaneel, bakpoeder, meel, een theelepel baksoda, 1½ theelepel zout, en een theelepel gemalen gember. 

  3. Roer net genoeg van je pompoenmengsel door je droge ingrediënten voor je pannenkoekbeslag om te mengen.

  4. Vet lichtjes een Hexclad pan in met boter of kookspray op laag vuur.

  5. Giet 1,5 oz van je beslag in de pan om je eerste pannenkoek te gaan bakken. Wacht tot de randen beginnen te borrelen, draai dan je pannenkoek om. Bak beide kanten tot ze goudbruin zijn. 

  6. Serveer met de toppings van jouw keuze (wij zijn dol op poedersuiker, een scheutje gesmolten boter, slagroom of ahornsiroop) en eet smakelijk.

Welke Pan Is het Beste voor het Maken van Pannenkoeken?

Pannenkoeken hebben ruimte nodig om gelijkmatig en langzaam te garen. Gelukkig hebben we de pannen die je nodig hebt om je volgende brunch of ontbijt voor diner onder de knie te krijgen. Je zult niet weten hoe je ooit pannenkoeken hebt gebakken zonder deze.

De Hybride grillpan van 30 cm van HexClad

Als je ruimte hebt voor nog een pan, maak het dan deze. Het is dezelfde vertrouwde grillpan waar je van houdt, maar dan cirkelvormig en zonder de harde chemische coating. 

Aangezien onze Hybride Grilpan ovenbestendig is tot 500°F/260°C, kunt u uw pannenkoeken bakken en ook warm houden (hoewel we aanraden om bij een pannenkoek-opwarmende 200°F/94°C temperatuur te blijven).

De Hexclad 30 cm Hybride Pan

De HexClad 30 cm Hybride Pan zal gelijkmatig en snel verwarmen, werken net als een bakplaat zonder dat u twee verschillende pannen bij de hand hoeft te hebben. 

Dankzij ons duurzame oppervlak kunt u die metalen spatels gebruiken waar u van houdt. Profiteer van ons antiaanbakoppervlak en leer hoe u pannenkoeken in de lucht kunt omdraaien. 

Tips voor het serveren en presenteren van pannenkoeken

Met deze tips voor serveren en presenteren tilt u uw favoriete herfstpannenkoeken naar een hoger niveau.

Garneer met pompoenpitten of vers fruit

Een garnering moet altijd eetbaar zijn en passen bij de stroom, texturen en smaken van uw gerecht. Bij een luchtig en luchtig gerecht als pannenkoeken wilt u een textuurverschil toevoegen dat de smaak verbetert. 

Probeer pompoenpitten voor een zoute crunch, geroosterde pecannoten voor een heerlijke beet, of gedroogde cranberry's voor een kauwbaar bitterzoet contrast. Voor een optie met vers fruit, probeer bananen voor wat kalium of sinaasappelschijfjes voor een beetje vitamine C. 

Elk van deze opties vult en contrasteert de smaken van pompoen, waardoor uw vrienden en familie smeken om meer. 

Serveer uw pannenkoeken zo warm mogelijk

Wat is het geheim om perfect warme pannenkoeken te serveren? Houd ze warm tijdens het maken van meer. Stel uw oven in op 200°F/94°C en houd uw taarten op een plat bakblik in de oven totdat u klaar bent met het omkeren van de rest. 

Als u uw pannenkoeken moet opwarmen, gebruik dan uw broodrooster of plaats ze op uw Hexclad ovenbestendige pan op 350°F/176°C gedurende maximaal 10 minuten of tot ze warm zijn.

Inpakken

Iedereen zal nog jaren praten over deze pompoen pannenkoeken. Het beste deel is dat als je genoeg beslag maakt voor het hele weekend, je de rest kunt bewaren in een van onze Vacuümafdichtende roestvrijstalen mengkommen

Nu is het ontbijt klaar voor de dag, ongeacht hoe laat je de avond ervoor bent uitgebleven. Bon appétit! 

Bronnen:

Gezondheidsvoordelen van Pompoen | WebMD

Wat gaat goed samen met pompoen? | Producten gemaakt eenvoudig

We Hebben Drie Manieren Getest Om Pannenkoeken Warm Te Houden | The Kitchn