GRATIS VERZENDING | LEVENSLANGE GARANTIE | TOT 30% KORTING | SHOP NU
  • Diner

In de pan gebakken forel

door Anne Faber

Pan Seared Trout
Tijd om te voltooien
60 minutes
Portiegrootte
2-4
Afdrukken
Delen

Wat u nodig heeft

Ingrediënten

Voorbereiding

Dit klassieke Duitse visgerecht, ook bekend als "Forelle Müllerin" (molenaarsforel), viert de delicate smaak van de zoetwaterforel in combinatie met amandelen en gesmolten boter. De forel is lichtjes omhuld met bloem en in boter gebakken tot goudbruin. Het wordt traditioneel geserveerd met eenvoudige gekookte aardappelen die in boter zijn geworpen en met wat peterselie. 

DE FOREL BEREIDEN

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 150 °C.
  2. Dep de forel droog met keukenpapier. Vul de holte van elke forel met een halve knoflookteen en 2 takjes tijm. Knijp vervolgens wat citroensap in elke holte. Breng de forel aan de binnen- en buitenkant op smaak met zout en peper.
  3. Doe de bloem op een groot bord en wentel de forel erin, zodat deze helemaal bedekt is met bloem.
  4. Verhit de geklaarde boter in een HexClad hybride koekenpan van 30 cm. Bak de forel ongeveer 7 minuten aan elke kant op een matig vuur tot deze gebruind is. 
  5. Zodra de forel gebruind is, zet je de pan met de forel in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, zodat de forel gaar wordt.

DE AARDAPPELEN BEREIDEN

  1. Kook intussen de aardappelen in een HexClad hbride diepe sauteerpan van 3 liter, bedek ze minstens 2,5 cm met water en voeg een eetlepel zout toe. Dek af met een deksel en breng aan de kook op middelhoog vuur en laat vervolgens ongeveer 10 minuten koken totdat de aardappelen gaar zijn.
  2. Giet af, doe de aardappelen terug in de pot, voeg de boter en fijngehakte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Dek af met het deksel tot je het gerecht serveert.

DE AMANDELBOTERSAUS BEREIDEN

  1. Net voordat de forel klaar is met bakken in de oven, smelt je de boter in een HexClad hybride pan van 20 cm en bak je de amandelschilfers een paar minuten op een matig vuur tot ze goudbruin zijn en de boter bruin is geworden. Breng op smaak met een beetje zout.
  2. Controleer of de forel gaar is - het vlees moet gemakkelijk met een vork uit elkaar vallen. Leg op 2 borden (of haal uit elkaar en verdeel in 4 kleinere porties). Schep de boter en de amandelen over elke portie en serveer met aardappelen en een partje citroen.