GRATIS VERZENDING | LEVENSLANGE GARANTIE | TOT 30% KORTING | SHOP NU
  • dinner

Romige Parmezaanse kip

door HexClad Cookware

Creamy Parmesan Chicken
Tijd om te voltooien
35 minutes
Portiegrootte
4
Afdrukken
Delen

Wat u nodig heeft

Ingrediënten

Voorbereiding

  1. Klop in een ondiepe kop de bloem, 80 ml Parmezaanse kaas, citroenzeste en knoflookpoeder samen. Breng de kip op smaak met zout en peper en haal de kip door het bloemmengsel. Druk het mengsel goed in de kip.
  2. Verhit de olie in een HexClad hybride diepe sauteerpan van 3 l op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 5 tot 7 minuten per kant, af en toe draaiend, tot de kip goudbruin in. Verplaats naar een bord.
  3. Bak in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur de knoflook gedurende 1 minuut tot deze licht goudbruin en geurig is. Blijf roeren. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Kook ongeveer 2 minuten tot het ongeveer voor de helft is ingekookt.
  4. Roer de room, bouillon en zongedroogde tomaten erdoor en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Doe de kip en eventueel vrijgekomen sappen terug in de sauteerpan en laat 5 tot 7 minuten zachtjes sudderen op middelhoog vuur tot de kip gaar is en de saus lichtjes ingedikt is.
  5. Haal de kip uit de pan en leg op een schoon bord. Roer de overgebleven 60 ml Parmezaanse kaas, spinazie en citroenschijfjes door de sauteerpan en kook nog ongeveer 2 minuten tot alles gemengd is en de spinazie net verwelkt is. Blijf hierbij roeren. Doe de kip terug in de sauteerpan, bestrooi met meer Parmezaanse kaas en basilicum, en serveer.